140105-m81-5191-mel-boas-1920x700

Leefomgeving

Een goede en gezonde leefomgeving is meer dan alleen wonen in het groen. Goede voorzieningen zijn minstens zo belangrijk. Historisch gezien is onze wijk gericht op de eigen kern. Deze kleinschaligheid, die zo kenmerkend is voor Bilthoven-Noord, mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid van de buurt.


140108-m81-4908-mel-boas
 

Een breed voorzieningenniveau

Winkels, scholen, sportclubs, zorgvoorzieningen, kinderopvang …  Ondanks de kleinschalige opzet kent onze wijk een gevarieerd aanbod aan voorzieningen. Vaak met een sterk regionaal karakter. Deze komen de leefbaarheid ten goede. De Bewonersvereniging Bilthoven-Noord waakt ervoor dat het voorzieningenniveau op peil blijft.

Jan en Klarinda Mons van Spar Mons in het kleine dorp zijn in 2023 uitgeroepen tot ondernemer van het jaar van de gemeente De Bilt. Klik hier voor het promotiefilmpje.

 

Spelen in het groen

Een gezonde leefomgeving nodigt uit tot bewegen, sporten en spelen. Daarom zijn niet alleen sportclubs, maar ook speelvoorzieningen belangrijke plekken. Zeker voor kinderen. Door groenplekken niet te bebouwen ontstaan er speelplekken voor de kinderen uit de buurt en behoudt onze wijk zijn groene karakter. Twee vliegen in één klap!

140108-m81-4925-mel-boas
140105-m81-5161-mel-boas
 

Doorstroming binnen de wijk

We zijn voorstander van passende woningen voor senioren in onze buurt. Daar horen natuurlijk wel goede zorgvoorzieningen bij. Goede seniorenwoningen in de wijk bevorderen de doorstroming op de woningmarkt en bovendien kunnen senioren daarmee zo lang mogelijk in hun vertrouwde sociale omgeving blijven wonen.

 

Overleg met Fivoor

In het voormalig klooster op bedrijvenpark Berg en Bosch is Wier Kliniek Open gevestigd. Wier is onderdeel van Fivoor. Wier Kliniek Open behandelt mensen met een lichte verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben. Zij hebben daarnaast psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen, maar zijn na intensieve behandeling gestabiliseerd en krijgen in Bilthoven het laatste deel van hun behandeling. Wier is een open kliniek en dus kunnen de patiënten tussen 7 uur ’s ochtends en 10 uur ’s avonds zelfstandig naar buiten. Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen op een veilige en prettige manier gebeurt, hebben wij als Bewonersvereniging regelmatig contact met Wier.

Klik hier voor een interview met BBN voorzitter Ina Duthler.

Kijk hier als je meer wilt weten over Wier Kliniek Open

fivoor-klooster-bergenbosch-220103-m853534-mel-boas

Contact

Bewonersvereniging Bilthoven-Noord 

ofni.[antispam].@bilthovennoord.nl

Lid worden?

Samen bereiken we meer. Word lid en denk mee over de leefomgeving!